Skip to main content

I ara jo
Que he vist nèixer el món
Amb tu ho he tingut tot

Ara jo
Que abraço tantes veus
Que el meu batec és teu
Sento terror…

No entenc per què em cremes la pell
M’arrenques els cabells
I em deixes sense alé

Fa un temps
Que et sento i no t’entenc

Hi ha d’haver una altra manera de viure

Soc jo
Jo reconec amb por
De nou trobar-me el cor, sota la pell

Soc jo
I et demano perdó
i saps què es el pitjor? He estat prou be

Mentre tu
Per dins et vas desfent
T’aboquen cendra als ulls
T’ofegues impotent

Fa un temps
Que em miro i no em conec
Em sento i no m’entenc

Hi ha d’haver, una altra manera de viure
Hi ha d’haver, una altra manera de viure

Hi ha d’haver, una altra manera de viure
Hi ha d’haver, una altra manera de viure
Una altra manera de viure
Una altra manera
Una altra manera de viure


Una altra manera de viure és un tema en Do major i després passa a Re major i té un tempo de 80 bpm.

Veu

És un bon tema per cantar a cappella. Triau el to que faci lluir més la vostra veu. Potser vos convé posar l’original amb cascs a fi de seguir aquest tempo tan lent i tan difícil de seguir.

Una bona opció és acompanyar-vos només amb les notes tòniques (les greus) dels acords amb el piano o la guitarra. Això dóna una sensació de baix harmònic que és suficient per fer de coixí harmònic i no és mal d’interpretar. Per inspirar-vos vos adjunt el fado Por ti! de Mariza. Escoltau el primer minut d’aquest tema que només és veu i baix. El baix té moviment però l’efecte tímbric podria ser el mateix.

Covers amb segones veus 1 i 2.

Guitarra o uke

Intro Am
Estrofa C Em Am F (x2)
Pont G Am F C/ G Am G
Tornada C F C
Estrofa D F#m Bm G
Pont A Bm A D/ A Bm A
Tornada (alerta que l’A passa molt ràpid) D G D G A D G A
Instrumental G F#m A7 G
Coda D G D G A D G D G A7 Bm G A Bm G6 D

ATENCIÓ amb el gratat. Vos recoman que vos poseu els cascs mentre vos enregistrau i marqueu només els temps o el baix i després l’acord com si féssiu negra i blanca amb punt. Quan el tema vulgui més densitat rítmica, quan entra la percussió, vos sortirà de manera intuïtiva i marcareu el ritme a corxeres.

Acords de guitarra per ultimate-guitar, per chordu, acords d’uke. Covers interessants per agafar idees bones per a la guitarra 1(acompanyament més minimalista i puntejat de la melodia al principi) i 2 (gratat).

Baix

Piano

Els acords són els mateixos que els de la guitarra. A la part de C no hi ha cap alteració. A la part de D totes les notes fa i do són sostingudes.

Percussió

Posau el volum fort i tocau el patró de funk. Vosaltres no vos heu de posar casc perquè jo he de sentir si seguiu el tempo o si em deis mentides.

Pots provar d’acompanyar amb aquests dos patrons de funky amb les baquetes: